Nieuwe scanmachine vermindert
nawas en storingen in wasserij

Geplaatst op 20-04-2017 door Auteur | Lavans

In de wasserij van Lavans wordt sinds afgelopen week gewerkt met een nieuwe scanmachine voor foodkleding. Voorheen werd ieder kledingstuk met de hand gecontroleerd door onze snelle Speedy (Fransisco). Vanaf nu wordt hij een handje geholpen door de zogenoemde X-ray machine

Via een speciale scanmethode, die je kunt vergelijken met douanes op luchthavens, controleert de machine kledingstukken op ‘vergeten’ spullen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pennen, sleutels, mobiele telefoons of gereedschap.

Vóórheen kwam het wel eens voor dat er een pen achterbleef, waardoor het witgoed onder de inktvlekken zat en opnieuw moest worden gewassen. Met de X-ray wordt dit voorkomen!

| Speedy probeert de scanmachine uit 

De machine heeft een capaciteit om in één uur 1800 kledingstukken te scannen. Dit betekent dat er vanaf nu veel sneller en meer kleding in een korte tijd verwerkt kan worden. Ook vermindert de X-ray de kans op eventuele storingen in de speciale open-end wasmachines, waar de foodkleding in wordt gewassen

Wanneer de X-ray spullen signaleert in de bedrijfskleding, geeft hij dit aan op een soort 'röntgenfoto'. Tijdens de eerste test met de scanmachine werden 66 van de 1301 ingevoerde kledingstukken ‘afgewezen’, waarna Speedy de 'boosdoeners' direct uit de kleding kon halen!

| De X-ray signaleert een pen in een kledingstuk 

Vreemd voorwerp

Tijdens rondleidingen in onze wasserij krijgen wij vaak de vraag: "Wat is het raarste voorwerp dat jullie ooit gevonden hebben in kleding?". Bij het antwoord op de vraag schiet de groep vaak in de lach.. namelijk een gebit!