Interne transport robot
actief bij Lavans

Geplaatst op 11-05-2017 door Auteur | Lavans

Na de eerste testritten van de interne transport robot in oktober vorig jaar, heeft de robot sinds afgelopen week definitief een nieuwe thuishaven: de wasserij van Lavans! 

De Mir100, zoals de robot officieel heet, gaat helpen met het interne transport tussen het magazijn en de productie. Dit betekent dat nieuwe kledingstukken uit het magazijn met de robot naar het inpak-gedeelte van de wasserij worden gebracht. Voorheen moesten onze magazijn- en productiemedewerksters constant van hun plek om de kleding te verplaatsen, maar nieuwe collega Mir zorgt er voor dat dit niet meer nodig is!

| Robot wachtend bij het magazijn 

Mapping 

In de eerste week blijkt dat onze dames uit de wasserij al snel gewend zijn aan de robot en dat Mir zelf ook gemakkelijk haar weg weet te vinden in de bedrijfsomgeving van Lavans. Door bepaalde coördinatoren bepaalt de robot haar eigen route (mapping). Camera's en sensoren houden de omgeving in de gaten. Dus mochten er plotseling personen, karren of iets dergelijks in de omgeving van de robot komen, dan stopt de Mir direct.   

Belangrijke rol voor toekomst

De robot kan tot maar liefst 100 kilo (beladen) vervoeren en tot wel 300 kilo aan trekkracht aan. Voor ons daarom een mooi begin om ervaring op te doen met robotisering en wellicht in de toekomst het transport van zware draad- en rolcontainers ook door de robot te laten verlopen. 

In onderstaand filmpje zie je hoe de robot kledingstukken aflevert bij de verschillende regioteams: