Wasprogramma afgestemd
op specifieke food kleding

Voor ieder soort vervuilde kleding bestaat een specifiek afgestemd wasprogramma. Met onze ‘open-end wasmachines’ bij de high care ruimte hebben we de mogelijkheid om individuele wasprogramma’s samen te stellen en deze op te slaan. Henk Hagelaar weet alles over specifieke wasprocessen. “Vrijwel geen één wasprogramma is hetzelfde. De keuze van het wasprogramma kan afhangen van een aantal factoren.”

Vervuilingsgraad van kleding

Net als bij onze industriële wasprocessen, is bij de high care de vervuilingsgraad een belangrijke bepaler. Omdat slachthuiskleding besmeurd kan zijn met bloed, krijgt deze kleding een zwaarder wasprogramma dan bakkerskleding. Henk legt uit: “Vervuilde kleding wordt eerst voorgewassen op 30 graden, om te voorkomen dat het vuil in de kleding brandt. Pas daarna volgt het complete wasprogramma met hogere temperaturen, zoals 70 graden.” 

Soort bedrijfskleding

“We houden rekening met soort kleding of het materiaal waarvan de kleding is gemaakt.” Henk geeft een voorbeeld: “Sommige klanten hebben bedrijfskleding die gemaakt is van stug materiaal. Voor een zo fijn mogelijk draagcomfort voegen we wasverzachter toe. Altijd zonder parfum, want dat mag niet in de foodsector.”

Speciaal wasprogramma per klant

Als laatste hanteren we specifieke wasprogramma’s afgestemd op de klant. “Er zijn klanten die extra eisen stellen of zo’n bijzondere kleding hebben, dat we deze niet kunnen wassen op een doorgaans wasprogramma. Speciaal voor deze klanten hebben we een uniek wasprogramma samengesteld” vertelt Henk. 

Interesse in onze wasprogramma's?

Neem contact op

Interessante
producten