Foodjas

 

Foodjas

Voedselveiligheid is een thema dat continu om aandacht vraagt. Gaat het mis, dan zijn de gevolgen groot. Als je een bedrijf in de foodsector hebt, dan heb je geen zin om ook nog kopzorgen te hebben over de kleding die je medewerkers dragen. Je bent dus op zoek naar een partij die jou kan ontlasten in de zorg voor bedrijfskleding. Een foodjas van Lavans voldoet aan alle HACCP eisen.

Werkkleding voor de voedingsmiddelenindustrie

Bij Lavans doen we er alles aan om bedrijfskleding voor de voedingsmiddelenindustrie perfect te laten aansluiten op de hygiëne-eisen die gelden voor de bereiding van voedsel. Als eerste bedrijfskleding wasserij in Nederland voldoen wij volledig aan de hygiënestandaard voor voedselveiligheid: ISO 22000.

Foodjas als deel van de foodcollectie

Foodjassen zijn onderdeel van onze food kleding collectie. De jas op zich voldoet door zijn ontwerp en materiaalsamenstelling natuurlijk aan alle HACCP eisen, maar wat de jas pas echt bijzonder maakt is de manier waarop die gewassen wordt.

Bij Lavans kennen we de foodindustrie als onze eigen (food)binnenzak en dat heeft voordelen voor jou. Onze wasprocessen zijn volledig toegespitst op de gestelde eisen en op die manier heb jij dus écht geen omkijken naar je werkkleding.

Je kunt ervan uitgaan dat:

 • Het onderhouds- en distributieproces is gevalideerd volgens ISO 22000.
 • De microbiologische omstandigheden worden bewaakt volgens NEN-EN 14065.
 • Bedrijfskleding wordt gereinigd in een afgesloten wasruimte onder high-care condities.
 • Er een gescheiden stroom is tussen vuil en schoon wasgoed waardoor er via die weg geen kruisbesmetting kan plaatsvinden.
 • We als het nodig of gewenst is allergenencontroles uitvoeren.
 • We achtergebleven harde voorwerpen in gedragen kleding opsporen met een X-Ray systeem.

Foodjas huren bij Lavans

Misschien was je van plan de foodjassen voor jouw bedrijf te kopen, maar daar doen we bij Lavans niet aan. Je kunt bij ons alleen bedrijfskleding huren. Daarvoor kiezen we omdat dit heel veel voordelen biedt voor jou.

De kleding blijft ons eigendom en verantwoordelijkheid. Is er iets kapot? Dan herstellen we dat. Verandert er wat in de personele bezetting? Dan passen we je linnenvoorraad hierop aan. En professioneel wassen, dat doen we vanzelfsprekend ook. Jouw foodkleding is onze kleding en daar zijn we zuinig op. Net als op jou als klant trouwens.

 • 1
  Vuil ophalen en vervangen door schoon
 • 2
  Producten wassen in onze wasserij
 • 3
  Indien nodig: repareren
 • 4
  Kwaliteits- controle
 • 5
  Schoon en klaar voor retour

Altijd een foodjas op voorraad

Stel je eens voor dat je linnenkast leeg is, dan heb je als bedrijf in de foodsector een serieus probleem. Als er geen schone kleding voorhanden is ligt de productie stil, zo simpel is het. Bij Lavans snappen we dit en daarom zorgen we ervoor dat jou dit nooit overkomt.

Wij garanderen niet alleen hygiëne, maar óók levering. In principe stellen we de voorraad zo in dat één keer per week wisselen van vuil en schoon goed voldoende is, maar er zijn ook sectoren binnen de foodsector waarbij dat simpelweg niet voldoende is. De vervuilingsgraad van die kleding is zo hoog dat bij slechts één keer per week wisselen de hygiëne in het gedrang zou komen.

In de inventarisatiefase bespreken we wat er nodig is, zodat we maatwerk kunnen leveren. Onze witte stofjas voor de voedselindustrie is een aanrader.

Foodjas assortiment

 • De foodjassen in ons assortiment zijn geschikt voor zowel heren als dames.
 • We leveren de foodjas in de standaardkleuren wit of blauw.
 • Met elastische boorden of zonder? Die keuze is aan jou.
 • Onze foodjassen zijn gemaakt van een polyester-/katoenmix, dit zorgt voor optimaal draagcomfort én past helemaal bij de voedselveiligheidsvoorschriften.

Interesse in onze foodjassen en wasservice? Neem dan contact op of vraag een offerte aan