High Visibility kleding

 

High Visibility kleding

Als er één ding belangrijk is in het werk, is dat wel veiligheid en dat start vaak bij zichtbaarheid. High Visibility werkkleding zorgt daarvoor dankzij het reflecterend en fluorescerend vermogen.

High Visibility kleding is een vereiste bij werken op of langs de weg, in de buurt van (hard) rijdend verkeer of in het donker. Maar ook op een grote bouwplaats of in een bouwhal met gevaarlijke en grote voertuigen.

Fluorescerend oranje of geel zorgen ervoor dat je medewerkers overdag goed opvallen. De reflecterende strepen leveren op hun beurt extra zichtbaarheid op wanneer er licht op schijnt; dat is vooral nuttig ’s avonds of bij slecht zicht.

High Visibility, ook wel in het kort Hi Vis genoemd, zorgt voor veiligheid, maar dient niet verward te worden met veiligheidskleding.

Hi Vis werkkleding is er in meerdere uitvoeringen; variërend van reflecterende en fluorescerende, broek tot veiligheidsjas en werkoverall.

Wanneer is High Visibility kleding verplicht en van levensbelang?

Blijkt uit het RI&E dat de werkzaamheden in het donker plaats vinden, langs de weg of bij slecht weer dan is Hi Vis kleding wel noodzakelijk.

Bij Lavans heb je de keuze uit verschillende soorten High Visibility werkkleding; er zijn jassen, broeken en overalls. Doordat de maat wordt opgenomen, kan de kleding passend worden gemaakt voor dames en voor heren. Afhankelijk van het type werk, sluit de ene kledinglijn beter aan dan de andere. Je kunt kiezen uit:

  • High Visibility Standaard: werkkleding met een grote zichtbaarheid plus vele en praktische opbergmogelijkheden
  • Multinorm: werkkleding met meerdere normeringen. Deze Hi Vis kleding is bovendien genormeerd als antistatisch en geschikt voor het werken met logen, zuren en lichte las- en slijpwerkzaamheden

High Vis kleding dient, in tegenstelling tot reflecterende veiligheidskleding, te voldoen aan de Europese normering NEN-EN-ISO 20471 (voorheen EN471).

High Visibility werkkleding niet altijd noodzakelijk

Zoals we hierboven vermelden, hoeft er niet altijd sprake te zijn High Visibility kleding. In sommige gevallen volstaat reflecterende veiligheidskleding. Die kleding vergroot wel de zichtbaarheid maar beschikt niet over de EN-ISO-20471 normering. Je kunt o.a. kiezen uit:

  • 5-Safety: werkkleding met 5 normeringen die o.a. bescherming biedt tegen chemische spatten
  • 5-Safety Image+: werkkleding met vlamvertragende reflectiebanden. Deze kledinglijn is ook verkrijgbaar in IEC61482, vlamboog klasse 2

Behoud van fluorescerende en reflecterende eigenschappen

Als het fluorescerende en reflecterende oppervlak van de werkjas, werkbroek of overall door het werk te vuil is geworden, neemt de zichtbaarheid af. Geel of oranje dat door smeer of vuil eerder naar bruin neigt, valt minder op. En dat is nou precies níet de bedoeling.

High visibility werkkleding dient aan de EN-ISO-20471 norm te blijven voldoen. Het periodiek professioneel laten wassen van Hi Vis werkkleding zorgt dat een goede zichtbaarheid gegarandeerd blijft, maar ook dat de kleding langer mee gaat.

Lavans zorgt voor beide: we leveren én wassen High Visibility werkkleding. We zorgen er met onze professionele wasserij voor dat de kleding het reflecterend en fluorescerende vermogen behoudt.

Het regelmatig industrieel wassen van Hi Vis kleding beschermt niet alleen de medewerkers, maar verlengt bovendien de levensduur van de werkkleding. Wel zo duurzaam!

logo lavans logo lavans Verkozen tot beste wasserij ter wereld
Winnaar global best practices awards 2023/2024
Meer over de verkiezing

Hi Vis kleding van RWS klasse 2 upgraden naar klasse 3 werkkleding

Door de reflecterende en fluorescerende RWS werkkleding te combineren met een dito werkbroek die beide tot RWS klasse 2 signaalkleding behoren, ontstaat RWS klasse 3. De reflecterende jassen en werkbroeken worden aangemeten en zijn daarmee geschikt voor zowel heren als dames.

Hi Vis kleding is zowel beschikbaar in geel als oranje. NB: bij RWS klasse 3 mag alleen oranje Hi Vis werkkleding worden gedragen.

Het voordeel van het huren van High Visibility kleding

Het grote voordeel van het huren boven kopen van Hi Vis werkkleding is dat je geen omkijken meer hebt naar de werkkleding. Je hoeft zich geen zorgen te maken of de kleding nog voldoet aan de normen van High Visibility.

De werkkleding wordt bij je opgehaald, gecontroleerd zowel op beschadigingen als achterblijvende voorwerpen, waar nodig gerepareerd of vervangen. Vervolgens wordt de kleding professioneel gewassen in onze moderne, professionele wasserij. Je kunt erop vertrouwen dat de werkkleding je medewerkers de benodigde zichtbaarheid en bescherming blijft bieden.

Dankzij de huurconstructie weet je waar je aan toe bent en is er altijd voldoende voorraad. Je krijgt geen verrassingen achteraf.

Je hoeft geen voorinvestering te doen; de abonnementsvorm is helder en transparant. Zo werken we als familiebedrijf namelijk al bijna 100 jaar. We vernieuwen doorlopend, hebben aandacht voor milieu en duurzaamheid en werken CO2 neutraal.

Nog een extra voordeel: bij Lavans heb je één aanspreekpunt, één aanvoerstroom, géén transportkosten, één factuur, ongeacht het scala aan producten dat je bij ons huurt en laat wassen.

Meer weten over High Visibility werkkleding?