Het heien  is begonnen

Geplaatst op 22-03-2018 door Daniëlle Dielissen

Deze weken is rustig werken er niet bij voor onze medewerkers op de Ringdijk. Maandagochtend werden ze al vroeg ‘verrast’ met flinke trillingen en een bonkend geluid. Voor iedereen was het direct duidelijk: “Het heien is begonnen!”

Aan het begin van deze week zijn er 22 heipalen direct naast ons bestaande gebouw geplaatst. De palen gaan 8 meter de grond in en worden vervolgens volgestort met beton. Het plaatsen van de eerste paal gebeurde uiteraard onder toeziend oog van onze trotse directie. Ze staken zelfs de handen uit de mouwen en droegen zo hun steentje (of beter gezegd: paaltje) bij.

Tot eind volgende week gaat het bouwpersoneel aan de slag met mortelschroefpalen. Verspreid over het hele terrein wordt er maar liefst 156 keer geboord tot wel 14 meter diep! Elke boring vullen ze direct met beton.

Rustweek

Week 14 is de zogeheten rustweek waarin de betonpalen kunnen drogen. Daarna wordt gemeten of de gewenste sterkte is bereikt. Als de palen zijn goedgekeurd, starten we vanaf week 15 met de fundering.

Staalconstructie

Volgens planning  beginnen we in week 20 met de staalconstructie. De prognose is dat in drie weken tijd het complete staalgeraamte van de nieuwbouw overeind staat.

Duurzaam bouwen

Onze wasserij groeit uit haar jasje. Daarom breiden we ons bestaande hoofdlocatie verder uit. Met als belangrijkste kenmerken een aanbouw van 4.000 m² en een cleanroom voor de highcare sector. De nieuwbouw wordt gebouwd volgens de BREEAM-methode. Het doel: Outstanding, het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat.

Alle ontwikkelingen rondom onze nieuwbouw bekijken:

Ga naar de BREEAM pagina