Piet Heerkens benoemd
tot Brabants Besten 2018

Geplaatst op 14-12-2017 door Auteur | Lavans

Gisteravond is Piet Heerkens uitgeroepen tot één van Brabants Besten 2018. Tijdens een bijeenkomst in het provinciehuis in Den Bosch heeft gedeputeerde Bert Pauli, Piet samen met dertig andere Brabantse ondernemers benoemd. Vanaf vandaag dragen zij één jaar lang de titel Ambassadeur Innovatief Werkgeverschap.

Uitblinkers in bedrijfsvoering

Piet wordt al heel wat jaren enthousiast van duurzame inzetbaarheid, kwaliteiten erkennen en deze optimaal benutten. Met zijn visie over multiculturele organisaties en zelfregulering, weet Lavans zich te onderscheiden op het gebied van werkgeverschap. Piet legt uit: “Het komende jaar gaat er voor onze medewerkers veel veranderen. Met de komst van een nieuw systeem en robotisering gaat er veel administratief werk vervallen. Tijdens sessies ‘Visie Zonder Grenzen’ hebben we samen met onze mensen gekeken wat dit betekent voor taken/rollen die ze vervullen en gaan we ieders talenten op andere plekken gebruiken.”

Dat deze aanpak bijzonder inspirerend is, blijkt wel uit de aandacht die het krijgt. In het voorjaar belichtte het NPO2 programma Nieuwsuur de aanpak duurzame inzetbaarheid. Bovendien wordt Piet met vaste regelmaat uitgenodigd om zijn verhaal te delen op scholen en universiteiten, inspiratiesessies en bijeenkomsten met andere bedrijven. 

Helmond goed vertegenwoordigd

Ook twee andere Helmondse ondernemers Wim Hillenbrink van Manders Totaal en Karel van Rooij van Van den Broek Logistics zijn benoemd tot Brabants Besten.

Meer weten over Piet zijn visie? 

Het hele jaar staat in het teken van inspireren van andere ondernemers. Volg piet op LinkedIn om geen van zijn innovatieve verhalen te missen.