Corona-protocol Lavans

Versie: 18 maart 2020

Geachte klanten en geïnteresseerden in Lavans,                                                         

Wij willen u informeren over onze maatregelen vanwege Corona-COVID-19. Lavans is een facilitair dienstverlener die ondersteunend werkt voor onder andere cruciale bedrijven. Zoals bijvoorbeeld de voedingsindustrie, overheidsdiensten, laboratoria en schoonmaakbedrijven. Het is belangrijk dat die sectoren momenteel kunnen blijven draaien en dat de hygiënische- en veiligheidsvoorzieningen beschikbaar blijven. Die organisaties moeten kunnen blijven vertrouwen op Lavans en daarom publiceren we dit Corona-protocol. We zetten hierin uiteen wat we doen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen en de continuïteit van onze dienstverlening te waarborgen.

Medewerkers:

  • Alle medewerkers nemen algemene hygiënemaatregelen in acht conform voorschriften van het RIVM: regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen geven, bij verkoudheid, hoesten of griep thuis blijven.
  • Werkplekken met onderlinge afstand > 2 meter
  • Productiemedewerkers en servicemedewerkers (klantbezoek) gebruiken desinfecterende gels na handen wassen. Ze hebben beschermende middelen, waaronder beschermende kleding, handschoenen.
  • Administratief werk gebeurt vanuit huis.
  • Servicemedewerkers hebben de opdracht om niet onnodig in productieruimtes bij Lavans te verblijven.

Klantbezoek door servicemedewerkers en accountmanagers:

  • Servicemedewerkers en accountmanagers zijn geïnstrueerd om gehoor te geven aan verzoeken van klanten  m.b.t. het uitvoeren van de dienstverlening.
  • Tijdens het verrichten van service bij klanten is de instructie om fysiek contact te beperken (geen handen geven) en zoveel mogelijk afstand te houden.
  • Accountmanagers brengen geen onaangekondigde bezoeken aan prospects en klanten. Vooraf wordt gecontroleerd of eerder gemaakte afspraken doorgang kunnen vinden.

Productie en wasprocessen:

  • Volgens de richtlijnen van ISO 22000:2005 voor voedselveiligheid; microbiologische controle op textiel volgens ISO 14065.
  • Intern hygiëneteam voor microbiologische controles en schoonmaak.
  • Externe audits door TÜV, Bureau Veritas en klanten.

Continuïteit

  • Interne machine-uitwijkmogelijkheden.
  • Mogelijkheid capaciteitsuitbreiding en/of productiespreiding door ploegensysteem.
  • Externe back-up bij collega-bedrijven.

Frequente raadpleging informatiebronnen: