Het Generatiepact:
"Een geweldige regeling"

Bij Lavans bieden we graag iedereen een zorgeloze werkomgeving, ook onze eigen medewerkers. Een regeling die hier positief aan bijdraagt is het generatiepact.

Wat houdt de regeling in? 

Het generatiepact is met ingang van 1 januari 2022 een officiële regeling opgenomen in de cao Textielverzorging. Waar de regeling binnen de cao alleen geldt voor werknemers uit loongroep 2, 3 en/ of servicemedewerkers, geldt de regeling binnen Lavans voor alle medewerkers. Men dient wel  binnen vijf jaar de pensioengerechtigde leeftijd te bereiken en te voldoen aan de in de cao gestelde voorwaarden. De regeling is in het leven geroepen om oudere medewerkers de mogelijkheid te bieden om minder te gaan werken en op deze manier zo gezond en fit mogelijk de pensioengerechtigde leeftijd te behalen.

Via het generatiepact gaat de medewerker 80% van de huidige contracturen werken, ontvangt hij hiervoor 92,5% salaris en bouwt hij daarnaast nog altijd 100% pensioen op.  

"Een geweldige regeling"

Sinds de invoering van het generatiepact maken bij Lavans een vijftal medewerkers gebruik hiervan. Eén van de Lavans medewerkers die een dag minder in de week is gaan werken is Has Damen, servicemedewerker werkzaam vanuit het servicecentrum in Herten.

Has is werkzaam bij Lavans sinds oktober 2000 en in die 24 jaar tijd (buiten een uitstapje van 1,5 jaar tijd naar coördinator transport) tot grote tevredenheid nog altijd actief als servicemedewerker. “Toen ik twee jaar geleden de mogelijkheid kreeg aangeboden om deel te nemen aan de nieuwe regeling, hoefde ik niet lang na te denken. Een dag minder werken, een klein percentage loon inleveren en toch 100% pensioen opbouwen. Een geweldige regeling!” aldus Has.

Prachtige job 

Korter werken betekent voor Has niet alleen extra vrije tijd, maar vooral ook fysiek een dikke plus om fitter en gezonder zijn pensioen in 2025 te gaan halen. “Ideaal, de werkweek wat korter, de weekenden wat langer in mijn geval en toch voldoende ruimte om op het nieuwe servicecentrum in Herten routes te rijden en nieuwe medewerkers in te leren. Ik steun ze en maak ze wegwijs in de prachtige job van servicemedewerker, zodat ze deze met plezier uit kunnen voeren. Ik ervaar de nieuwe regeling als zeer positief, met dank aan Lavans,” eindigt Has.