Behoud normeringen dankzij industrieel wassen

Veiligheidskleding dient medewerkers te beschermen tegen gevaren tijdens hun werkzaamheden. Maar, wist je dat de beschermende eigenschappen van bedrijfskleding vervagen door het gebruik? Door vuil op kleding slijt de beschermende laag langzaam en ook tijdens het wassen verminderen de beschermende eigenschappen. Wij kennen het risico van het afnemen van deze eigenschappen én weten hier op de juiste manier mee om te gaan. Want, jullie beschermende bedrijfskleding is onze zorg. 

Waarborging normeringen bedrijfskleding

Dankzij interne controles en aangepaste wasprocessen garanderen wij de waarborging van beschermende eigenschappen. Alle bedrijfskleding wordt altijd door medewerkers met de hand gevouwen én dus op het blote oog gecontroleerd op kwaliteit. Deze visuele beoordeling is voor. Daarnaast treffen we voor sommige normeringen nog extra maatregelen:

EN ISO 11611
Bedrijfskleding wordt getest op stralingswarmte en bescherming tegen metaaldruppels. 

EN ISO 20471
Met frequente reflectietesten beoordelen we in hoeverre de signaalkleding nog voldoende reflecteert om de drager voldoende bescherming te bieden.

EN 13034
Om bedrijfskleding te voorzien van beschermende eigenschappen tegen vloeibare chemicaliën, bevat het doek een afstotende fluorcarbon finish. Deze finish vervaagt bij elke wasbeurt. Daarom herstellen we de afstotende coating met een fluorcarbonbehandeling aan het einde van ons wasproces. 

Repareren van genormeerde bedrijfskleding

Naast specifieke maatregelen per normering, voeren we alle reparaties uit volgens de gestelde eisen. Dit houdt in dat we altijd werken met de juiste garen, stoffen en materialen én dat we rekening houden met genormeerde kledingvoorschriften zoals ‘drukknoppen aan de binnenkant’.

Industrieel wassen vs. thuis wassen

Op basis van bovenstaande maatregelen, geven wij klanten de garantie dat bedrijfskleding die door ons gewassen wordt, altijd de juiste normeringen draagt én daarmee dus optimale bescherming biedt voor de medewerkers. En dat is een groot voordeel ten opzichte van thuiswassen, waar men zelf genoodzaakt is alle controles uit te voeren.


Ook zeker zijn van representatieve en veilige bedrijfskleding?

We willen graag wat voor jullie betekenen! Informeer naar de mogelijkheden.