Industriële wasserij

 

Industriële wasserij

Een industriële wasserij klinkt niet alleen als een serieuze zaak, het ís het ook. Goed wassen is een vak apart, zeker wanneer het gaat om industriële werkkleding met uitdagende vlekken of die moet voldoen aan bepaalde normeringen. Thuis wassen is een optie, maar zeker niet de beste. Beter besteed je het waswerk uit aan een partij die hierin gespecialiseerd is zoals Lavans. Dat scheelt je een hoop werk, kopzorgen én geld.

Industriële wasserette en meer

Bij Lavans hebben we een wasserij, maar we zíj́n het niet. Wat we wel zijn is meer dan dat. Bij ons kan je terecht voor bedrijfskleding van a tot z. Jij huurt en wij zorgen voor de rest, inclusief bedrijfskleding wassen. Ons doel is dat je zorgeloos beschikt over passende, schone, en veilige werkkleding voor jouw personeel. Hoe we dat doen? Nou zo:

Bedrijfskleding voor de industrie

Als bedrijf bestaan we al ruim 90 jaar, dus we hebben alle tijd gehad om onze vaardigheden naar het hoogste niveau te tillen. We hebben dan ook genoeg ervaring met industriële wasserijen in Nederland. Het leveren van bijzondere kwaliteit is voor ons de standaard. Als klant van Lavans kun je ervan uitgaan dat alles voldoet aan de geldende hygiëne- en kwaliteitseisen.  De basis van ons kwaliteitsmanagement zit veranderd in de organisatie. Lavans is al jaren in het bezit van Certex (ISO 9001, aangevuld met de hygïenenorm NEN-EN 14065).

Wasproces op maat

Industriële werkkleding gaat veel langer mee wanneer je deze professioneel laat reinigen dan wanneer je het zelf in de wasmachine stopt. Daarnaast doe je er ook nog eens het milieu een plezier mee. Reden? Wasprogramma’s op maat.

Werkkleding in industriële branches kan erg vervuild zijn. Vlekken van bijvoorbeeld olie of vet zijn met een standaard wasje lastig te verwijderen. Als industriële wasserij weten wij wel hoe we dit varkentje moeten wassen. We zijn gespecialiseerd in het schoonkrijgen van de meest vervuilde kleding. De kleding gaat bij ons letterlijk door de wasstraat. Onze complete wasstraat bestaat uit 16 stappen van ieder 3 minuten. Doordat we zo specifiek naar de kleding kijken is deze veel minder onderhevig aan slijtage en krimp.

En met onze individuele wasmachines, zijn we in staat nét dat beetje extra aandacht te geven aan de werkkleding die hierom vraagt.

Ook voor het milieu ben je goed bezig als je gebruik maakt van onze industriële wasserij. Voor ieder wasprogramma geldt een specifieke dosering aan wasmiddelen en vastgestelde watertemperatuur. Afhankelijk van de bevuilingsgraad wordt de benodigde waskracht automatisch toegediend. Omdat we niet alleen van schone kleding houden, maar ook van een schoon milieu, is ons wasproces volledig CO2-neutraal . Maatschappelijk verantwoord dus.

Mooie woorden, maar misschien wil je wel met eigen ogen zien of ons bedrijf echt zo fris is als we je vertellen. Dat kan, voel je welkom voor een bezoekje aan onze industriële wasserij, we delen onze grote trots graag met je!

logo lavans logo lavans Verkozen tot beste wasserij ter wereld
Winnaar global best practices awards 2023/2024
Meer over de verkiezing

Wat we nog meer doen dan industrieel wassen

Je kunt bij Lavans dus de industriële werkkleding laten wassen, maar daar houdt het niet op met onze ambities en service. Wij bieden graag service op maat. Letterlijk. We hebben een eigen kledingatelier, dit stelt ons in staat om niet alleen confectiekleding te leveren maar ook maatwerk.

Behalve voor bedrijfskleding, kun je bij Lavans ook terecht voor matten, poetsdoeken, vloerwissers en sanitair. Kortom; we hebben een industriële wasserij, maar zijn veel meer dan dat.

Bedrijfskleding onder brengen bij Lavans biedt je de volgende voordelen:

  • geen risico;
  • één vaste prijs;
  • de beste kwaliteit;
  • duidelijke afspraken;
  • flexibele voorwaarden.

Meer weten? Bekijk dan ook deze pagina over de totaalservice van Lavans, neem contact op en maak een afspraak of vraag direct een offerte aan.