Een gezonde
start van 2016!

Geplaatst op 05-01-2016

Op maandag 4 januari werden alle medewerkers van Lavans getrakteerd op een vers gemaakte smoothie. Onder het mom van een gezonde start van het nieuwe jaar, wist het Helmondse familiebedrijf iedereen te verrassen met een rode vitamine shake.

Bananen, peren en rode bieten

Terwijl collega’s elkaar hartelijk begroeten met de beste wensen voor het nieuwe jaar, klinkt op de achtergrond een blender. Aan de lopende band weten leidinggevenden verse bananen, peren en rode bieten om te ‘toveren’ tot een gezond drankje. “Of ik mijn door de bieten roodgekleurde handen dit jaar nog schoon krijg, weet ik niet”, lacht Antonie Verhees, servicecoördinator. “Maar het doel is bereikt: onze collega’s vinden het lekker en zijn enthousiast”.

Gezondheidsbeleid

Het 88-jarig familiebedrijf, dat vooral bekend staat om het verhuren, wassen en onderhouden van bedrijfskleding, wissers, schoonloopmatten en sanitaire hygiëne, heeft een uitgebreid gezondheidsbeleid. Het uitdelen van verse smoothies past hier prima bij.

“We willen onze medewerkers op een leuke manier verrassen, maar ze ook van een gezonde levensstijl laten proeven”, aldus Joost van Dishoeck, regioteamleider. “Zo hebben we het afgelopen jaar onder andere gratis fruit verstrekt, een sportdag georganiseerd en kookcursussen aangeboden“, vervolgt de regioteamleider. “Al dit soort acties zijn een succes gebleken. Reden genoeg om dit jaar weer verder te gaan met het gezondheidsbeleid. Vandaar deze ‘fris en fruitige’ start van 2016.”