Tweede editie Lavans Halve van Helmond  eentje voor in de boeken

Geplaatst op 11-04-2022 door Marloes Kempkens

Op zondag 10 april vond de tweede editie van de Lavans Halve van Helmond plaats. Dit keer was de start- en finishlocatie niet bij de Helmondse Atletiek Club (H.A.C.), maar midden in Brandevoort. Een locatie waar de markthal het herkenbare middelpunt was. Een groot succes: meer dan 1000 deelnemers kwamen uit zowel binnen- als buitenland naar Helmond om hun beste beentje voor te zetten.

Bedrijvenloop in opmars

Net als vorig jaar stond ook dit jaar de halve marathon bij de Lavans Halve van Helmond centraal. In vergelijking met vorig jaar is er door de organisatie ook meer geïnvesteerd in de andere onderdelen. Zo werd er meer geïnvesteerd in de kidsrun, én met succes want er deden dit jaar meer dan 250 kinderen mee. Ook de bedrijvenloop kwam in opmars. Vanuit Lavans deden er alleen al vier bedrijventeams mee. Ook dit jaar was dit Helmonds loopevenement een evenement voor alle leeftijden: de jongste deelnemer was 5 jaar en de oudste 87 jaar. Een detail waar wij als Lavans trots op zijn!

Het weer zat mee, iedereen had goede zin en langs de kant stond genoeg publiek: allemaal factoren waardoor de deelnemers een mooie tijd neer konden zetten. De uitslagen zijn terug te vinden op de site van de Lavans Halve van Helmond.

Vitaliteit en gezondheid voorop, net als bij Lavans

Lavans verbond ook dit jaar haar naam aan de Lavans Halve van Helmond. Op ieder gebied werd meegedacht en meegedaan. Zo werd er geholpen met de voorbereidingen op pr-vlak en was Lavans op de dag zelf ook goed vertegenwoordigd. Een kleine 30 deelnemers vanuit Lavans brachten het tot aan de finish en werden daarna goed in de watten gelegd door onze eigen vrijwilligers in de sponsortent.

Onze algemeen directeur Tristan van der Waart deed zelf ook mee. Hij licht toe: “Een evenement wat precies bij ons past, omdat we als Lavans vitaliteit en gezondheid ook hoog in het vaandel hebben staan. De tweede editie was er een voor in de boeken: het weer was goed, de locatie gaf het evenement extra allure en veel mensen stonden met een glimlach langs de kant. Op naar de volgende editie!”

Volgende editie 16 april 2023

De Lavans Halve van Helmond is een samenwerking tussen Lopersgroep Brandevoort en de Helmondse Atletiek Club (H.A.C.). Dit jaar vond het evenement plaats in hartje Brandevoort, volgend jaar zal de Lavans Halve van Helmond plaatsvinden op zondag 16 april 2023.