Lavans lanceert eigen kledingcollectie ‘Lavans Artifex’  en onderstreept daarmee vakmanschap

Geplaatst op 22-03-2022 door Daniëlle Dielissen

Vandaag heeft Lavans haar eigen kledingcollectie gelanceerd, genaamd: Lavans Artifex. Deze kledingcollectie is volledig ontworpen en geproduceerd in het eigen kledingatelier in Noord-Macedonië. Met deze kledingcollectie vraagt Lavans aandacht voor ‘herwaardering van vakmanschap’. Want zoals Pieter Derks het al eens treffend verwoordde: “Ergens in de afgelopen decennia is het misverstand ontstaan dat dingen weten meer waard is dan dingen doen”.

Lavans Artifex, voor de échte vakwerker

De naam ‘artifex’ is het Latijnse woord (vrije vertaling) van ‘vakman’. Lavans vindt dat we trots moeten zijn op élke vakman. In welke vorm dan ook. Dat Lavans zich sterk maakt voor vaklieden is geen toeval. Ook bij Lavans zijn deze mensen hard nodig.

“Om als economie te overleven, hebben we vakmensen nodig”. Michel Heerkens, mede-eigenaar Lavans, licht zijn standpunt toe: “Er valt nog veel te ontwikkelen. In het kader van duurzaamheid willen we dingen zo veel mogelijk ‘regionaal’ oplossen. Dat betekent zaken bouwen en installeren zonder de halve wereld over te vliegen met mensen of materialen. En daar heb je dus mannen en vrouwen voor nodig die iets kunnen creëren.”

Echte vakmensen herken je aan hun kleding

Goede werkkleding speelt een belangrijke rol bij de waardering van vakmanschap. Allereerst moet het functioneel zijn: je moet er tenslotte gemakkelijk je werk in kunnen doen én de kleding moet beschermen tijdens risicovolle situaties. Daarnaast is de uitstraling ook belangrijk: medewerkers moeten hun kleding met trots kunnen dragen.

Mix & Match collectie
Lavans Artifex is een unieke Mix & Match collectie geproduceerd door de vakvrouwen in het kledingartelier van Lavans. Een praktische, comfortabele kledinglijn, met een moderne uitstraling en pasvorm. De collectie is in vele kleuren verkrijgbaar en altijd voorradig. De collectie bestaat uit een lijn voor standaard werkkleding (Artifex Work), een lijn met beschermende eigenschappen (Artifex Protect) en extra bovenkleding (Artifex Basic). Speciaal voor de automotive sector is de lijn Artifex Automotive beschikbaar. De lijnen zijn onderling goed te combineren. 

Modeshow met eigen modellen

Speciaal voor de lancering werd de kantine van Lavans uitgerust met een catwalk waarop de nieuwe kledingcollectie intern werd gepresenteerd. De modellen? Uiteraard onze trotse collega’s zelf.

Meer weten over Lavans Artifex of onze dienstverlening?