Goed op weg! 86,25% voor Ontwerpfase BREEAM

Geplaatst op 13-09-2018 door Auteur | Lavans

De eerste beoordeling van BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie is binnen. Op basis van negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen, ontving ons pand voor de Ontwerpfase een score van 86,25%. Een teken dat we goed op weg zijn naar ons einddoel: Outstanding!

In januari van dit jaar zijn we gestart met 5000m2 duurzame nieuwbouw volgens het BREEAM-reglement. Met een uitdagend doel voor ogen: een score van vijf sterren, oftewel Outstanding. Toch wisten we dat dit hoogst haalbare level –met een eindscore van 85% of meer- binnen bereik was, omdat duurzaamheid bij Lavans altijd een grote rol heeft gespeeld. 

Inmiddels zijn we negen maanden verder en blijven we ons verbazen over de voortgang en uitstraling van het nieuwe gebouw. Waar voorheen vooral aan de buitenkant werd gewerkt, krijgt nu ook de binnenkant steeds meer vorm. Afgelopen week is zelfs de eerste grote machine geleverd: een wasbuis voor onze nieuwe high care ruimte.

Beoordeling in twee fases

Het BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie certificaat wordt beoordeeld in twee fases. De Ontwerpfase en de Opleverfase. Het behaalde resultaat voor de Ontwerpfase is met 86,25% positief. Toch betekent dit niet dat we ‘fluitend’ verder kunnen gaan. Om een totaalscore van minimaal 85% te behalen bij de opleverfase, moet het hele team nog flink de schouders er onder zetten. Zo verwachten we over een half jaar tot het lijstje van één van ‘Nederlands meest duurzaamste panden’ te behoren.

Opbouw totaalscore BREEAM-NL:

*            Pass                         >30%
**          Good                        >45%
***         Very Good              >55%
****       Excellent                 >70%
*****      Outstanding         >85%   

Andere interessante
artikelen