Lavans Halve van Helmond  kleurt paars en groen

Geplaatst op 17-04-2023 door Marloes Kempkens

Op zondag 16 april kleurde geheel Brandevoort Lavans paars en groen. Op deze zondag vond de derde editie van de Lavans Halve van Helmond plaats, mét een nieuw herkenbaar Lavansgroen sportshirtje. Ook dit jaar een groot succes: meer dan 1600 deelnemers kwamen uit zowel binnen- als buitenland richting Helmond en gingen de strijd met elkaar aan.  

Groei bedrijvenloop

Dit jaar werd er wederom door de organisatie van de Lavans Halve van Helmond flink geïnvesteerd in andere onderdelen dan de halve marathon. Waar er vorig jaar een handvol bedrijventeams meededen, stond de teller bij editie drie op 20(!). “Vanuit Lavans zijn we blij dat dit onderdeel zo gegroeid is. Het is leuk om onze relaties ook op een sportieve manier te leren kennen en ze achteraf in een andere omgeving te kunnen spreken dan dat we gewend zijn”, aldus Tristan van der Waart, algemeen directeur bij Lavans.  

Anders dan andere jaren werd het hardloopevenement niet georganiseerd op één plek. Het terrein van de Helmondse Atletiek Club (H.A.C.) werd enerzijds omgetoverd tot kinderparadijs, mét de Kidsrun als hoogtepunt. Anderzijds werd hartje Brandevoort omgetoverd tot hardloop- en wandelcentrum én werd het omlijst met een healthy food festival. Verschillende foodtrucks boden gezonde hapjes en drankjes aan waardoor het de bezoekers aan niets ontbrak.  

Trotse hoofdsponsor 

Ook dit jaar verbond Lavans met trots haar naam aan de Lavans Halve van Helmond. In de voorbereidingen werd de organisatie volop ondersteund op het gebied van sponsoring, parcours en PR. Daarnaast liet Lavans zich volop zien tijdens de dag zelf. Een aantal fanatiekelingen brachten het zowel hardlopend als wandelend tot de eindstreep, waar ze volop toegejuicht werden door onze eigen toeschouwers.  

Het weer was perfect, de terrassen zaten vol, de nieuwe sportshirtjes werden goed ontvangen, alle leeftijden waren goed vertegenwoordigd en iedereen was vrolijk: wat willen we als hoofdsponsor nog meer? Mede hierdoor konden alle deelnemers een geweldige tijd neerzetten: de uitslagen zijn terug te vinden op de site van de Halve van Helmond. 

Voor in je agenda

De Lavans Halve van Helmond is een samenwerking tussen Lopersgroep Brandevoort en H.A.C. Smaakte deze editie naar meer óf kon je er dit jaar niet bij zijn? Ga voor volgend jaar de uitdaging aan, begin alvast met trainen en zet alvast zondag 14 april 2024 in de agenda!