Al 90 jaar betrokkenheid
van familie Heerkens

Lavans is in 1928 opgericht door Toos en Leo Heerkens. Toos Heerkens-Verweij kwam uit een echte wasserijfamilie die eind 19e eeuw een wasserij had in de buurt van Nijmegen. Leo Heerkens was textielingenieur. De perfecte combinatie voor een wasserij én voor een gezin! De zes jongens en één dochter hebben in hun jonge jaren allemaal hun bijdrage geleverd aan het bedrijf (dat toen nog ‘Wilhelmina’ heette).

Tweede generatie – Lef en hard werken

De gebroeders Martijn, Thijs en Rien Heerkens vormden de tweede generatie. Door de specialisatie in de zakelijke markt legden zij de basis voor wat nu Lavans is. Dat vroeg om inzicht, lef en vooral ook hard werken om er voor te zorgen dat de was schoon én op tijd terug kwam bij de klant.

Derde generatie – Enorme groei

Vanaf midden jaren tachtig zijn de neven Michel en Piet Heerkens werkzaam in het bedrijf. Anders dan de geschiedschrijving van vele familiebedrijven, heeft juist in deze tijd een enorme groei plaatsgevonden. Michel en Piet staan garant voor een heldere visie, waarin zorg voor mens en cultuur centraal staan.

Van Wilhelmina naar Lavans

In 2005 kregen we een nieuwe naam: wasserij Wilhelmina veranderde in Lavans. Samen met deze naamswijziging vonden er nog meer grote veranderingen plaatst. Zo werden de zelfregulerende regioteams geïntroduceerd, investeerden we in een nieuw machinepark en gingen we bewust aan de slag met een vitaliteitsprogramma voor een gezonde levensstijl en het welzijn van onze medewerkers. 

De eerste én tweede generatie samen op één foto. 

Neem contact op