Het bijzondere wasproces
van onze wissers

Onze wissers staan bekend om de absorberende werking. De wissers trekken vuil aan en laten het niet meer los. Toch lukt het ons om de wissers elke keer weer te reinigen, zodat we ze later weer schoon retour kunnen brengen naar onze klant. Het wassen van de wissers gebeurt in een zelfontwikkeld wasproces.

Grove vuil verwijderen

Bij binnenkomst worden de vervuilde wissers losgehaald van het stalen frame. Het frame wordt apart gereinigd. In partijen van 300 kilo worden de wissers machinaal ‘geklopt’. In 15 minuten tijd worden de wissers heen en weer geschommeld, zodat het grove vuil van de wissers valt.

Wassen in minerale olie

Na het verwijderen van het grove vuil, worden de wissers automatisch naar de wasmachine gestuurd. De wissers worden ongeveer 40 minuten lang gewassen. Het wassen van de wissers gebeurt niet in water, maar in een minerale olie. Precies die olie, die later ook op de wisser achterblijft en de absorberende werking heeft. Door de wissers direct in het impregnatievloeistof te wassen, besparen we grondstof.

Na het wassen, worden de wissers nog 15 minuten gecentrifugeerd. Het is de bedoeling dat er een klein laagje olie op de wissers blijft, voor de absorberende werking. Alle overtollige olie wordt afgevoerd, om te voorkomen dat de wissers te nat worden.

Kwaliteitscontrole

Nu de wissers gereinigd zijn, worden ze klaar gemaakt voor de klant. Bij de inpakmachine worden de wissers weer voorzien van een frame én wordt gekeken of de wissers voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Als laatste worden de wissers verpakt in een folie en gesorteerd op lengte. 

Reiniging van de minerale olie

De olie waarin de wissers worden gewassen, wordt op zijn beurt weer gereinigd. Zo kunnen we de olie weer hergebruiken. De vervuiling wordt uit de minerale olie gefilterd. Eerst met een trilzeef voor het grove vuil en later met een kleine zeef om de pluis eruit te halen. Daarna wordt de olie naar een machine getransporteerd, waar een laatste reinig plaats vindt door middel van vacuüm. Uiteindelijk blijft er een minimale droge stof over, die op een gecontroleerde wijze wordt afgevoerd. De schone olie wordt opgevangen in een schone olietank voor een volgende wasbeurt.

Het reinigingsproces van onze wissers is een vrij gesloten systeem. Omdat we de olie keer op keer kunnen hergebruiken besparen we veel grondstof. Ook de wissers kunnen we een groot aantal keren hergebruiken. Daarom zijn onze wissers duurzame producten en niet belastend voor het milieu.  

Op basis van dit artikel nieuwsgierig geworden naar ons wasproces? Je bent van harte uitgenodigd om het wasproces met eigen ogen te komen bekijken.

Heb je interesse in een van onze wissers?