Het aanschaffen van de juiste bedrijfskleding is een heel proces. Eusjan Heijnen, accountmanager bij Lavans, adviseert bedrijven al jaren over de juiste werkkleding of veiligheidskleding. Eusjan: "Het kiezen van nieuwe bedrijfskleding betekent goed inventariseren en veel praten. Ik zie vaak dat een inkoper weer andere eisen stelt dan een facilitair manager of de kledingdragers zelf. Daarom ga ik altijd op zoek naar de balans tussen de vier belangrijkste pijlers: veiligheid, representativiteit, hygiëne en het kostenplaatje."
Adviesgesprek werkkleding
“Ik start altijd aan tafel met de inkoper of facilitair manager. In het gesprek inventariseren we samen wat voor werkzaamheden de medewerkers verrichten, hoe belangrijk het is dat de medewerkers er netjes bij lopen en het aantal verschoningen dat de klant wenst” aldus Eusjan. “Bovendien bekijk ik de risico inventarisatie van het bedrijf. Kleding moet niet alleen mooi zijn, maar de medewerkers ook op de juiste manier beschermen tijdens hun werkzaamheden.
"Na deze inventarisatie loop ik nog een rondje door het bedrijf. Ik wil de werkzaamheden zien en de medewerkers (de kledingdragers) spreken. Dit wordt vaak vergeten, maar geeft je erg belangrijke informatie! Uiteindelijk volgt een advies, dat ik zo goed mogelijk laat aansluiten bij de (uiteenlopende) wensen van de klant.”
Industrie is geen schone sector
Olie en vet zijn de grootste vervuilers in de maakindustrie. Het zijn veroorzakers van vlekken die je liever niet in je persoonlijke kleding aantreft. Daarom is goede bedrijfskleding zo belangrijk. Eusjan: “De diverse materialen waarvan onze overalls zijn gemaakt, krijgen we dankzij de wastechnieken bij Lavans weer goed schoon. Bovendien controleren onze dames en heren in de wasserij ieder kledingstuk nog voordat ze deze opvouwen. Zo bieden we onze klanten de kwaliteit die ze van ons mogen verwachten.”
Ook advies over werkkleding?
Eusjan of één van zijn collega's staan graag voor je klaar.