De wereld verandert in een razend tempo. Wie zich niet ontwikkelt, loopt achter en wordt minder relevant. Kennis maakt je waardevoller. Het gaat niet zozeer om wat je leert, maar dát je leert.

Lavans daagt je uit om jezelf te blijven ontwikkelen. Goed voor jou: het houdt je scherp en bij de tijd. Maar ook goed voor Lavans. Want doordat jij in beweging blijft, komen wij als bedrijf vooruit.

Leren is leuk 

We stimuleren jou op allerlei manieren om nieuwsgierig te blijven, je talenten te ontdekken en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. We stimuleren jou te leren voor je vak én voor je plezier. Dat doen we met ons programma ‘Leren is leuk’. Onder deze noemer bieden we onze medewerkers diverse mogelijkheden om zich blijvend te ontwikkelen in kennis en vaardigheden.

 

 

Individueel leren

Samen leren is leuk, maar individueel leren op eigen tempo heeft ook zijn voordelen. We bieden onze medewerkers daarom vakinhoudelijke trainingen om hun kennis up-to-date te houden. Belangrijk voor je huidige én je toekomstige baan. Hierover maken we samen afspraken.

Online aan de slag 

Daarnaast kun je onbeperkt deelnemen aan online trainingen gericht op nieuwe kennis en vaardigheden. Kies wat jij wil leren. We bieden onze medewerkers ongeveer 150 leuke trainingen van GoodHabitz aan, inclusief een handige tool om je te helpen kiezen. Zo krijg je een goed beeld van je eigen talenten en kwaliteiten. Er is volop variatie aanwezig, dus voor ieder wat wils!

Leren van elkaar

Leren doe je niet alleen als persoon maar ook als team. Je leert soms uit een boek en vaak van elkaar. Bij Lavans nemen medewerkers zelf het initiatief voor het volgen van workshops en besluiten per groep welke onderwerpen aanspreken of relevant zijn. Het thema dat ze kiezen is niet zo relevant. Dat medewerkers samen aan de slag gaan is het échte doel. Het resultaat: een portie passie voor het hele team!

Samen als sleutelwoord 

Samen werken aan persoonlijke ontwikkeling heeft een positief effect op medewerkers en de kwaliteit van de groep. Zo leer je samen het werk optimaal te organiseren en maak je gebruik van elkaars kennis, kwaliteiten en talent. Wat we bij Lavans ook graag zien, is dat onze medewerkers meekijken met collega’s door interne stages

Intern stage lopen

Wij vragen al onze medewerkers minimaal twee keer per jaar intern stage te lopen op andere afdelingen.  Je kijkt en werkt een hele werkdag mee met een collega om met eigen ogen te zien wat zijn of haar werk inhoudt. Zo leer je de processen goed kennen en krijg je meer begrip voor elkaar én kun je makkelijker met elkaar samenwerken.

Uit je comfortzone

Piet Heerkens, mede-eigenaar van Lavans, is groot voorstander van intern stage lopen: “Op zo’n dag kom je uit je comfortzone. Je kunt soms wel weten hoe iets werkt, maar het daadwerkelijk doen is iets heel anders. Zo heb ik ook al een aantal keer stage gelopen op verschillende afdelingen waar ik me af en toe ook heel kwetsbaar voelde ten opzichte van de rest. Enerzijds erg leuk en leerzaam, anderzijds is het ook een drempel die je over moet. Gelukkig is stage lopen bij ons heel normaal en weten collega’s elkaar snel op hun gemak te stellen.”

Blijf nieuwsgierig, want leren is leuk!  

Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze wasserij en daar in gesprek te gaan met onze collega's.