Energie voor het hele bedrijf

De wereld verandert in een razend tempo. Wie zich niet ontwikkelt, loopt achter en wordt minder relevant. Kennis maakt je waardevoller. Het gaat niet zozeer om wat je leert, maar dát je leert. Medewerkers hierin stimuleren leidt tot bewustzijn, mobiliteit en vooral energie voor het hele bedrijf!

Onder de noemer ‘Leren is Leuk’ bieden we onze medewerkers diverse mogelijkheden om zich blijvend te ontwikkelen in kennis en vaardigheden.

Intern stage lopen

Wij vragen al onze medewerkers minimaal twee keer per jaar intern stage te lopen op andere afdelingen. Op zo’n dag leren ze meer over de werkzaamheden van collega’s. Dit leidt tot meer begrip voor elkaars werk én komt de relaties onderling ten goede.

Uit je comfortzone

Piet Heerkens, mede-eigenaar van Lavans is groot voorstander van intern stage lopen: “Op zo’n dag kom je uit je comfortzone. Je kunt soms wel weten hoe iets werkt, maar het daadwerkelijke doen is iets heel anders. Zo liep ik stage op onze high-care afdeling. Ik stond daar als een man met twee linkerhanden en voelde me heel kwetsbaar ten opzichte van de rest. Enerzijds maakt dat het leuk en heel leerzaam, maar het is ook een drempel die je over moet. Gelukkig is stage lopen bij ons heel normaal en weten collega’s elkaar snel op hun gemak te stellen.”

Leren in groepsverband

Samen werken aan persoonlijke ontwikkeling heeft een positief effect op medewerkers en de kwaliteit van de groep. Bij Lavans nemen medewerkers zelf het initiatief voor het volgen van workshops en besluiten per groep welke onderwerpen aanspreken of relevant zijn. Het thema dat ze kiezen is niet zo relevant. Dat medewerkers samen aan de slag gaan is het échte doel. Het resultaat: een portie passie voor het hele team!

Enthousiasme en openheid

Zo volgden een aantal medewerkers van onze commerciële teams de workshop ‘Moeilijke Gesprekken Empowerment’. Jill was één van de deelnemende collega’s: “Het was bijzonder nuttig. Tijdens de sessie kwamen allerlei ervaringen en voorbeelden van klantgesprekken aan bod. Deze werden gezamenlijk besproken en hier en daar aangevuld met tips en verbeterpunten door de cursusleider. Vooral het enthousiasme van de groep en de openheid die daarmee gepaard ging, maakte de workshop tot een succes.”

Individueel leren

Samen leren is leuk, maar individueel leren op eigen tempo heeft ook zijn voordelen. Daarom investeren we graag in (bij)scholing en opleidingen. Daarnaast is het voor alle medewerkers mogelijk om in hun vrije tijd onbeperkt online cursussen te volgen. Via een portal kunnen ze kiezen uit 200 verschillende onderwerpen, aansluitend bij hun functie of persoonlijke interesses.

In de praktijk

Samir is commercieel servicemedewerker en volgde al meerdere online cursussen. “Ik heb de cursus accountmanagement afgerond. De cursus was heel informatief en goed toe te passen in de praktijk. Zo heb ik geleerd hoe je gemakkelijker contacten kan leggen én hoe je kunt werken aan relatiebeheer. De volgende cursus wordt mindfullness. Daar hoop ik niet alleen zakelijk maar ook thuis wat aan te hebben.”

Nieuwsgierig geworden? 

Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in onze wasserij en daar in gesprek te gaan met onze collega's.