Wat onze Effektmat
zo uniek maakt

De Effektmat® is een uniek exemplaar in zijn soort, omdat de mat gemaakt is van 100% katoen én geïmpregneerd is met een minerale olie. Dankzij deze twee kenmerken heeft onze Effektmat® de eigenschappen van een droogloopmat en schoonloopmat in één. De mat trekt vocht en vuil aan en houdt het vast en beschermt de vloeren tegen slijtage.

…een droogloopmat

Het katoen van de Effektmat® kan bijna vier keer het eigen gewicht aan vocht vast houden. Het loopvlak droogt de schoenzool zonder vegen. Om de mat extra sterk en volumineus te maken, hebben we 6-draads garen in elkaar gedraaid (twijnen) en bevestigd in een rubberen rug. Deze rubberen onderkant blijft stabiel liggen, zodat de mat niet gaat krullen en struikelgevaar wordt voorkomen.

…een schoonloopmat

De katoenen mat houdt meer vuil vast dan andere matten dankzij het olie-impregnaat. De olie trekt vuil aan en houdt het vast. Je kunt deze oliewerking vergelijken met een vochtige poetsdoek, die neemt ook meer vuil op dan een droge poetsdoek. Dankzij deze werking kan de mat het vuil opnemen van gemiddeld 4000 passanten.

…én bacterieremmend

De olie waarmee de mat wordt geïmpregneerd bevat bacterieremmende chemicaliën. Uit onderzoek blijkt dat de groei van gisten en schimmels -dankzij de Effektmat®- nihil is.

Wassen en onderhouden

Om de vuil- en vochtopnemende werking van het impregnaat te behouden, is regelmatig onderhoud aan de vloermat belangrijk. Daarom bieden wij een service voor matten aan. Wij wisselen ter plekke de gebruikte mat om voor een schone mat. In onze wasserij worden de matten gewassen, gekeurd op kwaliteit én opnieuw geïmpregneerd voor een volgende wisselbeurt. Zo garanderen wij behoud van werking en kwaliteit, zonder dat jullie er omkijken naar hebben.

Toepassing

De Effektmat® wordt met name geplaatst bij ingangen van buiten naar binnen en van werkplaats naar kantoor of kantine. De vloermat is toepasbaar in elke branche en geschikt voor ieder bedrijf.

Dankzij diverse backings rubberen rug kan de mat op verschillende ondergronden geplaatst worden:

  • Flat backing: gladde onderkant, geschikt voor vlakke vloeren
  • Gripper backing: noppen onderkant, geschikt voor vloerbedekking
  • ABS backing: plaatmat, met uitsparing aan de onderkant

Meer weten over onze matten?