Lavans genomineerd voor
Global Best Practices Award 2016

Geplaatst op 02-06-2016

Samen met 30 andere wasserijen uit de hele wereld is Lavans nog in de race voor ‘s werelds meest toonaangevende prijs in de wasserijbranche: de Global Best Practices Award. De internationale branchevereniging CINET heeft het Helmondse familiebedrijf genomineerd om haar sterke focus op duurzaam ondernemen, lange medewerker- en klantrelaties en de aandacht voor het milieu. De awarduitreiking vindt plaats op 12 juni aanstaande tijdens de internationale Texcare beurs in Frankfurt.

Duurzaam ondernemen
De afgelopen jaren heeft Lavans 10 miljoen euro geïnvesteerd in een innovatief en duurzaam productieproces. Op deze manier is het energieverbruik met 60% verminderd. Maar dat is voor het 88-jarig familiebedrijf niet genoeg. In 2020 wil het CO2-neutraal zijn. De duurzame plannen die Lavans hiervoor maakt, zijn eind maart beloond met een Lean & Green award.

Gedreven door mensen
Naast de sterke passie voor duurzaam ondernemen vond de branchevereniging CINET Lavans vooral award-waardig door haar gedrevenheid voor het welzijn van mensen en hun omgeving. Michel Heerkens, mede-eigenaar van Lavans, weet wel wat CINET hiermee bedoelt: “Wij streven naar een stabiele organisatie ook voor de toekomstige generaties. Daarom maken wij eerlijke afspraken met klanten, bieden wij onze medewerkers optimale arbeidsomstandigheden, investeren we veel in opleiding en training én zetten we ons in voor (inter)nationale sociale projecten.”

Global Best Practices Award
Alle genomineerden worden beoordeeld op vijf categorieën: kwaliteit, duurzaamheid, het businessmodel, de diensten en innovatie. De internationale awardshow vindt plaats op zondag 12 juni aanstaande, tijdens de Texcare International beurs in Frankfurt. Tijdens deze beurs komen de meest innovatieve wasserijen én stomerijen van over de hele wereld bijeen. Naast Lavans maken nog twee Nederlandse wasserijen kans op de Global Best Practices Award 2016.


Lavans dankt haar nominatie aan de innovatieve technieken in de wasserij.​