Veiligheidskleding voor maritieme industrie, laat normeringen niet verwateren!

Geplaatst op 20-05-2016 door Auteur | Lavans

“Het is vast niet nodig om je uit te leggen, dat het belangrijk is om medewerkers in de scheepsbouw te beschermen tijdens werkzaamheden zoals lassen.” Rico van den Beemt is accountmanager bij Lavans én weet alles van genormeerde bedrijfskleding voor de maritieme industrie. “De juiste genormeerde veiligheidskleding biedt voldoende bescherming. Maar, hoe zorg je ervoor dat de veiligheidskleding ook echt veilig blijft?”

Door het dragen en wassen slijt de bedrijfskleding en daarmee dus de beschermende eigenschappen van de kleding. Daarom is het -net zoals bij schepen- belangrijk om kleding te repareren en op de juiste manier te onderhouden, om zo de kwaliteit te behouden.

Bedrijfskleding onderhouden

Om beschermede eigenschappen te kunnen waarborgen voert Lavans interne controles uit en worden er specifiek afgestemde wasprocessen toegepast. Rico legt uit: “Die interne controles zijn erg belangrijk. Na iedere wasbeurt volgen reflectietesten en diverse checks op vereisten voor veiligheidskleding. Kleding verlaat onze wasserij niet, voordat we met zekerheid kunnen zeggen dat de kleding nog veilig is.”

Repareren volgens normeringen

Rico vervolgt: “Als een kledingstuk kapot is, repareren mijn collega’s de kleding altijd met de juiste garen, stoffen en andere materialen. Ook houden ze rekening met genormeerde kledingvoorschriften. Wist je bijvoorbeeld dat er voorwaarden zijn voor de maximale afstand van de knopen (meestal 15 cm) én metalen sluitingen aan de buiten- en binnenzijde verdekt moeten zijn?”

“Afsluitend wil ik je graag waarschuwen dat het behoud van normeringen echt van belang is. Let op veiligheidskleding verliest haar beschermende eigenschappen, wanneer je het onderhoud niet professioneel onderbrengt. Laat normeringen niet verwateren, want dan kan tot nare gevolgen lijden.”

Bezoek ons op de beurs Maritime Industry

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Bezoek ons van 24 tot en met 26 mei op de beurs Maritime Industry in Gorinchem. Je kunt ons vinden op het MVO-dek standnummer 539, direct voor het bezoekersrestaurant.

Een uitnodiging ontvangen?

Laat je gegevens achter