Nieuwe hercertificering
ISO 9001 en 14001 binnen

Geplaatst op 23-05-2018 door Auteur | Lavans

In vrijwel iedere sector is ISO 9001 -erkende norm voor kwaliteitsmanagement- een bekend begrip. Steeds vaker willen klanten en andere belanghebbenden meer inzicht in hoe een bedrijf met maatschappelijke thema’s zoals milieuwetgeving omgaat (ISO 14001). Al lijkt dit voor Lavans inmiddels ‘gesneden koek’, toch blijven wij het zeer belangrijk vinden om ieder jaar te voldoen aan deze normeringen. En daarom zijn we ook dít jaar weer trots op de nieuwe hercertificeringen!

In april 2018 vonden er bij Lavans verschillende audits plaats voor de hercertificering van Kwaliteitszorg CERTEX 2017 (ISO 9001-2015) en Controle audit i.v.m. Milieuzorg (ISO 14001-2015). Auditoren spraken, net als voorgaande jaren, vol lof over onze visie van ondernemen en de betrokkenheid van medewerkers. Ook de milieu audit verliep zonder opmerkingen. “En dat is wederom een mooie prestatie”, vertelt Willy (productieleider van Lavans)

Wat betekent de hercertificering voor ons?

Voor Lavans is een auditperiode een extra controlemoment om te zien of de bedrijfsprocessen goed zijn ingericht. Willy: “Echter zijn we door het jaar heen constant bezig met vragen: ‘verloopt alles zoals het zou moeten verlopen?’ en ‘hoe kunnen we onszelf continu blijven verbeteren, om onze klanten nog beter van dienst te zijn?"

Wat betekent de hercertificering voor onze klanten?

Voor klanten en leveranciers is de hercertificering een positief signaal. “Onze klanten werken graag samen met bedrijven die op de juiste wijze gecertificeerd zijn. Het komt dan ook regelmatig voor dat er gevraagd wordt om onze ISO-certificaten. Gelukkig kunnen wij dan laten zien dat zowel onze bedrijfsprocessen op kwaliteit en milieu goed zijn ingericht”.