Hygiëne voorop in
onze high-care wasserij

Speciaal voor onze klanten in de foodprocessing reinigen wij bedrijfskleding in een moderne high-care wasserij. Deze afgesloten ruimte is in 2019 geheel vernieuwd en ingericht volgens de eisen van ISO 22000. De vervuilde kleding wordt -buiten de high-care ruimte- machinaal gecontroleerd op achtergebleven spullen. Daarna wordt de kleding volledig automatisch verwerkt in een gesloten wassysteem. 

Door een volledig vuil/schoon-scheiding van de productiestroom is kruisbesmetting uitgesloten. Om de klant te garanderen dat we ook echt (bacteriologisch) schone kleding leveren, voeren we kwaliteitstesten uit. Niet alleen externe kwaliteitsadviseurs nemen het gehele jaar door diverse monsters van het waswater, de gewassen kleding en de diverse wasruimtes, ook onze eigen medewerkers voeren controles uit. Dit gebeurt door de medewerkers uit het RABC-team. Zij hebben een opleiding gevolgd om op de juiste manier monsters te nemen en deze in ons laboratorium te onderzoeken en te registreren.

Iedere high-care medewerker kent het belang van goede (persoonlijke) hygiëne, beheerst de HACCP-richtlijnen en is getraind in voedselveiligheid. Bovendien zijn zij bekend met de regels die gelden in onze high-care ruimte:

  • Geen etenswaar in de productieruimte.
  • Schone werkomgeving.
  • Schone werkkleding.
  • Dragen van een haarnetje en ontsmetting van handen zijn verplicht.
  • De gewassen keding mag de high-care ruimte pas verlaten nadat ze in plastic folie zijn verpakt.

De high-care ruimte is uitsluitend bereikbaar via een hygiënesluis die enkel toegankelijk is voor opgeleid personeel. 

Bekijk de onderstaande video voor een impressie van onze high-care wasserij.