Hygiëne voorop in
onze high care ruimte

Speciaal voor onze klanten in de foodprocessing reinigen wij de bedrijfskleding in onze aparte high care ruimte. Deze moderne, afgesloten ruimte is geheel volgens de opgestelde hygiëne eisen ingericht. Buiten de ruimte wordt de vervuilde kleding in de wasmachine gedaan. Waarna de schone kleding even later binnen de ruimte wordt gedroogd, opgevouwen en ingepakt.

Door een volledig vuil/schoon-scheiding van de productiestroom is kruisbesmetting uitgesloten. Om de klant te garanderen dat we ook echt (bacteriologisch) schone kleding leveren, nemen we maandelijks diverse monsters van het waswater, de schone kleding en de ruimte. Dit gebeurt door de medewerkers uit het RABC-team. Zij hebben een opleiding gevolgd om op de juiste manier monsters te nemen en deze in ons laboratorium te onderzoeken en te registreren.

Iedere high care medewerker kent het belang van goede (persoonlijke) hygiëne en is getraind in voedselveiligheid. Bovendien zijn zij bekend met de regels die gelden in onze high care ruimte:

  • Geen etenswaar in de productieruimte.
  • Schone werkomgeving.
  • Schone werkkleding.
  • Dragen van een hoofdmutsje en ontsmetting van handen verplicht.
  • De gewassen keding mag de high care ruimte pas verlaten nadat ze in plastic folie zijn verpakt.

Bekijk de onderstaande video voor een korte uitleg over onze high care ruimte.

Neem contact op