Zeer hoge betrokkenheid
van 200 Lavansianen

Hoewel we weten dat het taalkundig niet klopt, zeggen we vaak gekscherend: “Betrokkenheid is de voltooide tijd van betrekken”. Met een gemiddeld dienstverband van 11 jaar en een score van 7,7 qua medewerkerstevredenheid, vinden wij dat heel normaal.

Het betrekken van onze medewerkers, is voor ons vanzelfsprekend. Via interne workshops vragen wij naar ieders persoonlijke mening over hoe zij kunnen bijdragen aan het verwezenlijken van de doelen van Lavans. Interne veranderingen worden samen met onze medewerkers uitgedacht. Uitgangspunt zijn de persoonlijke kwaliteiten van iedere medewerker en de gemeenschappelijke kwaliteiten in een team. Medewerkers betrekken bij het veranderproces, betekent meer draagvlak en slaagkans voor een verandering. 

Naast onze dagelijkse en wekelijkse updates via het intranet, werkoverleggen en infoschermen, nemen we twee keer per jaar alle medewerkers mee in de ontwikkelingen van Lavans. Met een presentatie blikken we terug op de behaalde resultaten en kijken we vooruit naar de plannen voor de komende tijd.

Inspiratiebron voor anderen

Voor de wijze van het betrekken van onze medewerkers, ontvangen we veel waardering van buitenaf. Als vooroploper in opvallend werkgeverschap ontvingen we in 2007 de BOV-trofee, voor de Beste Ondernemersvisie en in 2008 de ‘Kroon op het Werk’. Tegenwoordig hechten we vooral veel waarde aan het zijn van een inspiratiebron voor anderen. Zo verschenen we met het thema 'Leve(n) lang werken' in het NPO 2 programma Nieuwsuur, is eigenaar Piet Heerkens uitgeroepen als één van Brabants Besten én ontvingen we het Ministerie van Sociale Zaken.