Nomex kleding

 

Nomex kleding

Worden jouw medewerkers dagelijks blootgesteld aan hitte, vuur of spatten van gesmolten metaal? Dan wil je ze natuurlijk zo goed mogelijk beschermen tegen de risico’s. Sterker nog, in de (petro)chemische industrie, automotive branche en andere risicovolle werkomgevingen ben je verplicht om je werknemers te beschermen tegen thermische gevaren. De aanschaf van vlamvertragende en/of antistatische kleding is een vereiste om aan de wet- en regelgeving te voldoen.

Met genormeerde Nomex kleding én de uitgebreide huur- en wasservice van Lavans bescherm je jouw personeel en voldoe je aan de Europese veiligheidseisen. Nu en in de toekomst. 

Wat is Nomex kleding?

Thermische gevaren zoals brandwonden en hittestuwing zijn grote risico’s op de werkvloer. Dankzij Nomex kleding kunnen medewerkers die worden blootgesteld aan hitte en vuur veilig werken. Nomex is een meta-aramidevezel die bestand is tegen vlammen en hoge temperaturen. Door de vlamvertragende eigenschappen is de vezel uitermate geschikt voor de vervaardiging van beschermende werkkleding. De vezel houdt hitte uit de buurt van de drager door uit te zetten bij blootstelling aan hitte en de warmte te absorberen. Het materiaal vormt zo een sterke barrière die niet smelt, druipt of kan ontbranden. Bovendien is Nomex kleding langdurig antistatisch en kan het textiel voorzien worden van een finish die bestand is tegen de meest voorkomende zuren en logen. Onmisbaar voor mensen die in gevaarlijke omstandigheden werken. 

De normen voor Nomex kleding

Om de veiligheid van beschermende bedrijfskleding zoals vlamvertragende werkkleding en brandvertragende* kleding te waarborgen, moet de kleding voldoen aan normeringen. Nomex kleding is uitgebreid getest en veilig bevonden. De kleding voldoet daarmee aan de EN ISO 11612 norm, de norm die is opgesteld ter bescherming van personen die worden blootgesteld aan hitte en vlammen (met uitzondering van lassers** en brandweerlieden). Daarnaast is het textiel langdurig antistatisch, waardoor ook de EN 1149-3 normering van toepassing is. Verder voldoet Nomex kleding aan de IEC 61482 norm: beschermende werkkleding voor de thermische gevaren van een elektrische vlamboog en aan EN 13034 type 6. Deze laatste norm heeft betrekking op bescherming tegen vloeibare chemicaliën.

*Brandvertragende kleding wordt vaak verward met brandwerende kleding. Bedrijfskleding kan echter nooit brandwerend zijn, maar kan er wel voor zorgen dat het langer duurt voordat hitte de huid bereikt.

**Voor de optimale bescherming van lassers bieden we brandvertragende overalls 

Nomex kleding huren bij Lavans 

Waar veel bedrijven niet bij stilstaan, is dat er bij genormeerde bedrijfskleding meer komt kijken dan alleen de aanschaf. Beschermende werkkleding moet nauwsluitend zitten en op de juiste manier gedragen en onderhouden worden om aan de normeringen te blijven voldoen. Het juiste onderhoud van Nomex kleding is cruciaal voor de veiligheid. Vervuilde kleding met olie of vetvlekken kunnen het risico van de drager namelijk verhogen. Het is daarom van belang om Nomex kleding regelmatig te inspecteren en te onderhouden, om de veiligheidsfuncties te behouden.

Met onze uitgebreide service voor bedrijfskleding hoef jij je nergens meer zorgen over te maken. Doordat wij onze Nomex kleding alleen te huur aanbieden, blijven we verantwoordelijk voor de kleding. In onze industriële wasserij zorgen we voor een gecertificeerd wasproces om de beschermende eigenschappen van de kleding te behouden. Na het wassen ondergaat de kleding een grondige kwaliteitscontrole. Voldoet een kledingstuk niet meer aan de kwaliteitsstandaard? Dan repareren of vervangen we de kleding. Uiteraard nemen we ook alle andere randzaken uit handen: we komen de kleding aanmeten zodat je zeker weet dat jouw medewerkers de goede maat hebben en de kleding op de juiste manier dragen. Gaan er medewerkers uit dienst of komt er personeel bij? Geen probleem, mutaties voeren we automatisch door. 

Welke Nomex kleding heeft Lavans

Ben je op zoek naar comfortabele Nomex kleding die jouw medewerkers beschermt tegen thermische gevaren én die voldoet aan de gestelde eisen? Maak dan kennis met het assortiment van Lavans. Wij hebben een breed scala aan brandvertragende- en vlamvertragende kleding, zoals werkjassen en werkbroeken. Veilig, wasbaar en met een uitstekende pasvorm. Deze kleding bevat een hoog percentage aramide die de beschermende werking van de kleding garandeert. De maatvoering, het materiaal en de diverse opbergmogelijkheden zorgen bovendien voor een hoog draagcomfort.

De voordelen van onze service voor Nomex kleding

  • Altijd schone Nomex kleding op voorraad
  • Inclusief levering en transport
  • ISO-gecertificeerd wasproces
  • Kwaliteitscontroles inbegrepen
  • Automatische reparaties, vervangingen en mutaties
  • Persoonlijke service 
  • Heldere afspraken, zonder kleine letters

Nomex kleding huren zonder zorgen? Neem contact op

Wil jij Nomex kleding huren om jouw medewerkers te beschermen en ben je benieuwd naar onze dienstverlening? Neem gerust contact op met onze adviseurs. Natuurlijk kun je ook direct een offerte aanvragen. We komen graag met een passend prijsvoorstel.