Offshore kleding

Offshore kleding

De veelal extreme omstandigheden op een boorplatform of booreiland vragen om specifieke offshore werkkleding. Offshore lassers moeten veiligheidskleding dragen die vlamwerend en antistatisch is en die beschermt tegen chemische spatten en chemicaliën. De werkkleding moet tegen een stootje kunnen en bestand zijn tegen slijp- en lasspetters en andere gevaren. Bovendien moet de werkkleding reflectiestrepen bevatten om een hoge zichtbaarheid te geven. Dat betekent dat offshore kleding per definitie valt onder multigenormeerde veiligheidskleding.

Binnen het kledingassortiment van Lavans is de 5 safety werkkleding multigenormeerd, high vis en beschermt tegen las- en chemische spatten. Het lichte doek zorgt voor fijn draagcomfort. Indien er buiten wordt gewerkt en de weersomstandigheden offshore slecht zijn, is het echter de vraag of de dikte van de stof volstaat. De dikkere Multinorm werkkleding sluit dan beter aan. Capture Protective is het dikste; deze kan alleen als offshore werkkleding dienen als deze is voorzien van reflectiestrepen.

Geschikte kleding voor werken als offshore lasser op een booreiland is er in tal van uitvoeringen, denk aan werkoveralls, werkbroeken, werkjassen. Als het offshore lassen of slijpen plaatsvindt in kleine ruimten of in moeilijke posities, biedt een lasoverall uitkomst. Daarmee voorkom je dat lasspetters tussen kledinglagen komt. Is er sprake van een incidentele lasklus op het booreiland, worden eerder lasbroeken en lasjassen ingezet.

Offshore werkkleding ook voor onshore werk

Soms wordt offshore werkkleding niet alleen offshore en op booreilanden gebruikt, maar ook gedragen op onshore werkplekken zoals op scheepswerven of in de staal- of machine-industrie. Andersom kan echter niet. De veiligheidskleding Weldingline,  Proban kleding, en Artifex Protect is weliswaar vlamvertragend dankzij de proban finish, maar de reflecterende strepen die zorgen voor een goede zichtbaarheid, ontbreken.

Geen omkijken naar uw offshore werkkleding

Lavans verhuurt niet alleen werkkleding voor offshore lassers maar wast deze ook. Door te kiezen voor een industriële wasserij als Lavans ondergaat de kleding bovendien bij elke wasbeurt een kwaliteitscontrole. Eventuele kleine lasgaatjes worden gerepareerd. Daar kunt u op vertrouwen.

Bestelt u bij ons werkkleding om uw medewerkers te beschermen in hun offshore werk, dan wordt deze standaard aangemeten. De goede pasvorm heeft als grote voordeel dat tijdens het werk minder plooien en vouwen in de kleding ontstaan hetgeen de kans op smeulende lasspetters verkleint. Dit vergroot dus de veiligheid van uw medewerkers die werken op een booreiland.

Industriële reiniging om bescherming te houden

Offshore werkkleding blijft zijn beschermende werking behouden mits deze goed en regelmatig wordt gereinigd, bij voorkeur in een industriële wasserij. Dit doen we overigens duurzaam en CO2 neutraal. Door (twee)wekelijks industrieel te reinigen, lukt het om smeer en olie uit de werkkleding te wassen. Hoe langer de kleding vies blijft, des te lastiger wordt de reiniging.

Doordat u bij Lavans offshore werkkleding huurt in plaats van koopt, heeft u geen voorinvestering nodig. U huurt voor een vast bedrag per maand en weet waar u aan toe bent. Lavans haalt de offshore werkkleding bij u op, controleert en waar nodig repareert deze, reinigt de werkkleding industrieel en brengt de kleding daarna terug. Wel zo gemakkelijk, toch?

Maak gebruik van de bijna honderd jaar ervaring, kennis en kunde van Lavans en neem contact op met onze accountmanagers om meer te weten over offshore werkkleding of vraag een offerte op.

Belangrijke normeringen bij offshore medewerkers

Bedrijfskleding voor offshore medewerkers

100% genormeerde kleding

Om te allen tijde kwaliteit te kunnen bieden, kun je onze bedrijfskleding alleen maar huren. Zo staan wij garant voor de juiste wasprocessen en kwaliteitscontroles en ontvangen jullie altijd bedrijfskleding die voldoet aan alle beschermende eigenschappen.