Kleding voor
laborant chemie

Kleding voor 
laborant chemie

Veiligheidskleding voor chemisch laborant

Het werk van een laborant of analist in de chemische sector is niet zonder risico’s. Dagelijks zijn zij in de weer met diverse (vloei)stoffen of gassen. Verklein de kans op lichamelijk contact met chemicaliën en zuren door het dragen van de juiste veiligheidskleding. Voor medewerkers in de chemie is dat werkkleding die voldoet aan de norm EN 13034. Deze laborantkleding, zoals bijvoorbeeld een labjas, beschermt tegen kleine spatten vloeibare chemicaliën, dankzij de afstotende fluorcarbon finish.

Veilige werkkleding huren voor chemisch analist

Bij Lavans kun je veiligheidskleding huren met de bedrijfskledingservice. Deze manier van kleding aanschaffen kent vele voordelen: het volledige kledingbeheer is onze verantwoording. Zo staan we garant voor jullie gewenste veiligheid en kwaliteit. Onze service is altijd inclusief:

  • Het wassen, transport en eventuele reparaties of vervagingen van kleding;
  • Specifieke wastechnieken voor behoud van beschermende eigenschappen;
  • Uitgebreide kwaliteitscontroles;

Meer informatie over bedrijfskleding voor de chemische sector ontvangen? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Belangrijke normeringen

Bedrijfskleding voor laboranten chemie

Wat is fluorcarbon finish?

Kleding met normering EN 13034 is afgewerkt met een afstotende fluorcarbon finish. Zo trekken waterige zuren niet door het doek, maar zullen ze afparelen. Door het dragen en wassen van bedrijfskleding vervaagt de beschermende flouorcarbon laag. Industriële wasserijen zijn in staat deze finish na iedere wasbeurt opnieuw aan te brengen.